Årlig innsats på omsorgssenteret

Lions Club Vegsund og Blindheim og Hatlehol Helselag trår til

Årlig innsats på omsorgssenteret

En av idrettslagets mange støttespillere er Lions Club Vegsund/Ålesund. Denne driftige gjengen har mange jern i ilden, og gjør en kjempeinnsats for store og små i bydelen vår. Blindheim Idrettslags utsendte reporter har fulgt dem på deres årlige dugnad på Blindheim Omsorgssenter. 

Busstur og opplevelser

Lions fikk innvilget midler fra stiftelsen Kjell Holm til å ta med noen av beboerne på omsorgssenteret på busstur og opplevelser.

- Vi har leid en buss fra Geiranger Turbuss som er rullestoltilpasset. Vi tok med oss nærmere tjue beboere på turen, og har blant annet vært på Fjellstua, i byen og på kafeen på Sunnmøre Museum. Det er veldig kjekt både å motta støtte fra Kjell Holm til å kunne gjøre dette, og ikke minst få dele en slik dag med beboerne, sier Asbjørn Lyng. 

Asbjørn er leder for sisoalkomiteen i Lions og har regien på dagens aktiviteter på omsorgssenteret.

- Vi var på tur fra klokka ti til to, før vi nå avslutter med dugnad sammen med de flotte damene i Blindheim og Hatlehol Helselag, sier Asbjørn.

Hvor ofte har dere slike utflukter?

- Vi har en slik opplevelsesdag et par ganger i året, også har vi jo dugnaden her oppe hvor vi steller på uteområdene. Her trår både Lions, ansatte, helselaget og pårørende til for å gjøre det trivelig for beboerne. I juni skal vi ha også grillfest sammen her.

Hvorfor dette engasjementet, Solveig?

- Det betyr mye for oss at vi gjør en forskjell for lokalsamfunnet vårt. Vi ønsker at det skal bli bedre å bo her for beboerne. Vi i Blindheim og Hatlehol Helselag har også onsdagskafé annenhver onsdag for beboerne, hvor vi har kaker, vafler og kaffe sammen. Det er en flott lagånd som det er kjekt å være del av, sier leder i helselaget, Solveig Hauge.

Solveig Hauge i helselaget og Asbjørn Lyng i Lions.

Betyr mye for beboere og ansatte

I full sving denne ettermiddagen var konstituert virksomhetsleder Elin Vegsund.

Hva betyr denne innsatsen for dere, Elin?

Dette betyr mye for oss. Brukerne våre får et mye bedre tilbud med tanke på det sosiale, og vi setter utrolig stor pris på innsatsen til Lions og helselaget. Den innsatsen de legger ned gjør blant annet at vi kan ha gode tilbud som sansehagen og på uteområdet for øvrig. Vi er veldig glade for det bidraget, og vi har hatt et nært og godt samarbeid i tretten år. Ikke minst er onsdagskafeen et kjempegodt tilbud, sier Elin.

De ansatte stilte velvillig opp på dugnad.

... og på dugnad avslutter man med kos

Etter dugnaden ble det en velfortjent vaffel og kopp kaffe til alle deltakerne. Kanskje dette er hemmeligheten bak det gode oppmøtet?

Blindheim Idrettslag takker Lions for støtten, og ikke minst for den store innsatsen de legger ned i lokalsamfunnet vårt. Sjekk gjerne ut nettsiden deres. Kanskje du har lyst til å bli del av fellesskapet i Lions og bidra for lokalsamfunnet?

 

Hovedsponsor

Samarbeidspartnere

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift