Vi inngår samarbeidsavtale med Egil Eliassen og Rehaklinikken

Rehaklinikken holder til på Color Line Stadion og tilbyr fysioterapi, rehabilitering, skreddersydde treningsprogram og idrettsfaglig veiledning.

Blindheim Idrettslag inngår samarbeidsavtale med Egil Eliassen og Rehaklinikken

Blindheim Idrettslag har inngått en samarbeidsavtale med Egil Eliassen og Rehaklinikken. Rehaklinikken holder til på Color Line Stadion og tilbyr fysioterapi, rehabilitering, skreddersydde treningsprogram og idrettsfaglig veiledning.

Egil står klar til å hjelpe i sine nye lokaler på Color Line Stadion.

Om Egil Eliassen

Egil har jobbet med toppidrett siden 1996, og har allsidig idrettsfaglig bakgrunn fra arbeid innen håndball, volleyball, alpint og fotball. Han har blant annet jobbet tett opp mot Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og har hatt fem år hos damelandslaget i alpint. Egil har også jobbet mange år i tysk fotball, og har 260 kamper i Bundesliga som ledende fysioterapeut i Schalke og Wolfsburgs medisinske team. De siste årene har Egil vært tilbake i hjembyen Ålesund, hvor han blant annet har jobbet for Aalesunds Fotballklubb.

Fra sin tid i Bundesliga og på alpinlandslaget jobbet Egil med noen av Europas fremste utøvere.

Hva innebærer avtalen

Idrettsutøvere som skader seg på trening, kamp eller annen aktivitet i klubbregi skal først og fremst ta kontakt med Idrettens Skadetelefon. Alle utøvere er enten forsikret gjennom idrettens barneforsikring eller særforbundenes lags- og/eller utøverforsikring.

Om man derimot skulle få en skade i privat regi kan man benytte seg av Rehaklinikkens tjenster. Her vil man få en undersøkelse som viser hva du skal gjøre for å komme raskest tilbake i aktivitet, eller bli anbefalt riktig behandlingssted.

Rehaklinikken tilbyr også «screening» av ellers friske utøvere som ønsker å vite mer om sin idrettshelsetilstand. Har man kanskje en muskel som er for kort, et ledd som ikke beveger seg helt riktig eller er predisponert for skade kan Rehaklinikken sjekke dette. Da kan de lage et spesifikt program for deg som kan forebygge slike skader.

Rehaklinikken vil også holde en årlig erfaringsutveksling med trenere i klubben for å lære litt om skadeforebyggende tiltak. 

Egil Eliassen på treningsleir med daværende Wolfsburg-spiller Rick Hoogendorp i Portugal i 2007. Foto: Privat

Bestilling av time

Kan skje direkte på Rehaklinikkens nettsider eller på mail egil@rehaklinikken.no, eller telefon 902 20 755. 

For å få medlemsrabatten må du opplyse om at du er medlem av Blindheim Idrettslag.

Vi har tatt en prat med Egil.

Først og fremst Egil er vi veldig glade for å ha deg med som samarbeidspartner. Kan du kanskje fortelle oss litt om hvor interessen for idrettsmedisin kom fra?

Jeg er veldig opptatt av å hjelpe folk, men det er nok tilfeldighetene som har gjort at det ble idrett som spesialfelt. Jeg arbeidet for mange år siden på et toppidrettssenter, og da fikk jeg jobbe med idrettsutøvere på et veldig høyt nivå. Jeg ble dratt inn i miljøet, ble kjent med utøverne og fikk god erfaring. Så har det utviklet seg over tid. Jeg får ofte god kontakt med folk, og det har fungert godt med idrettsutøvere.

Er det litt slik at hvis det fungerer, og utøverne får hjelp, så sprer det seg?

Ja det er litt sånn. Utøvere som får god erfaring med hjelp forteller det gjerne til andre utøvere. På toppidrettsnivå får du som regel en eller to behandlinger på ny utøver. Om det ikke fungerer velger de fort noen andre. Det stiller høye krav til deg som fagperson, og vi kan ikke feile så mye med det vi holder på med. Det er også viktig at vi er ærlige om hva som vil fungere, og om vi kan hjelpe eller ikke.

Noen spesielle du har hjulpet?

Som regel når det spilles en stor kamp på TV har jeg behandlet en av utøverne på bana. I løpet av de åtte årene i Bundesliga kom det femten-tjue nye spillere innom klubben, og like mange dro ut. Da forteller de gjerne til sine kolleger om de er fornøyd med behandlingen, og da får man plutselig et stort kontaktnettverk rundt om i Europa. Man bygger jo også tillitsforhold over tid, så enkeltutøvere kommer jo gjerne tilbake.

Hva bestod oppgavene i klubben av?

Min jobb handlet om å få flest mulig spillere klar til trening og kamp til enhver tid. Arbeidsfeltet er behandlingsteknisk, treningsteknisk som kondisjon og styre, mental trening og kosthold. Vi holder oss unna det spilltekniske. Vi skal rett og slett få utøverne best mulig. Det handler også om å utvikle utøvere slik at de oppnår sitt maksimale potensial, ut i fra den hjelpen vi kan gi.

Vi jobber også mye med skadeforebygging. Da handler det om bevegelighet, styrke og balanse. Her har vi heldigvis blitt bedre på øverste nivå, mens det er nok mye å hente i breddeidretten.

Under kamper må man være taktisk, og vite om man ligger foran eller bak når en spiller blir skadet. Hvis laget leder må man bruke tiden godt, men hvis man ligger under må en være rask som bare det. Hadde jeg gjort feil på det i Schalke hadde jeg fort mistet jobben, det er såpass brutalt på toppnivå. Vi har jo et relativt nylig eksempel på det borte i England.

Har du noen råd å gi trenere om skadeforebygging?

For en treningsgruppe kan det være lurt å bruke et program som skadefri, mens for den individuelle utøveren så må man kanskje ha et spesialtilpasset opplegg. Her er det viktig å gjøre litt endringer i programmet slik at spillerne holder seg skjerpet og ikke går lei. Men man må selvfølgelig ha en rød tråd.

Hva med det mentale aspektet?

Det er stort sett ingen mental trener i klubbene, og mye av det mentale blir løst på fysiobenken. Man hjelper noen, man jobber en og en og da får man gjerne en god samtale. For oss handler det ofte om å snu negative tankemønstre. Er en spiller i «fryseboksen» og ute av laget kan vi hjelpe dem til å fokusere riktig.

Du nevnte at du var aktiv som foreldretrener. Hvordan er hverdagen som pappatrener?

Jeg er med som trener for guttungene som spiller på Aksla. De er syv og åtte år gamle, og vi har en krevende og artig treningshverdag. Den store utfordringen er å skape en god aktivitet som engasjerer og skaper mestring for alle. De tar til seg fort, lærer mye og er i en rasende utvikling som både utøvere og mennesker.

Vi ser fram til det nye samarbeidet, og ønsker ellers Egil og den nye klinikken lykke til med oppstarten!

P.S

Det finnes mange forskjellige slags idrettskader. En av våre trenere dro på seg en jubelskade, og Egil var raskt på pletten og fikk vedkommende kjapt tilbake i teknisk sone (selv om vedkommende ofte beveger seg utenfor denne).

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift