Nye benker på Høgkubben

Les mer om Seniorgjengens nyeste prosjekt

Seniorgjengen står på

Blindheims seniorgjeng har tidligere bygget tursti fra Skarpeteigane og opp til Høgkubben. Her har de blant annet laget en flott grusvei som skal gjøre tilkomsten bedre for de mange turglade i området. Vi har tatt oss en prat med Harald Tryggestad og Ola Mork, som denne gangen fikk jobben med å representere de sju karene som har jobbet med dette prosjektet.

Flott utsikt fra Høgkubben (foto: Harald Tryggestad)

- I høst har vi kjøpt fire benker som vi har plasser ut. Vi har beiset dem på dugnad i en hall vi fikk låne, og litt har vi gjort på låven til Ola, sier Harald. Vi fikk kjørt opp en med traktor til enden av grusveien, så bar vi den videre derfra til den første hytta og satt den der. Tungt arbeid, men vi hadde jo heldigvis benk å sitte på ved hvilestoppene, flirer Harald.

Velfortjent sprudlevann for arbeidskarene etter endt økt.

Her skal gjengen få ryddet vegetasjon og lage et utsiktspunkt. Når det er på plass blir dette et flott sted å ta seg en hvil for turgåerne.

De tre andre benkene ble flyttet til Eikenosen på ei mark. Herfra fløy et innleid helikopter benkene opp til selve Høgkubben.

-  Benkene er plassert ut rundt toppen. Den første vender mot nordøst, den andre sørvest og den siste rett sør. Dette er utsiktspunkt som dekker alle retninger fra kubben, sier Ola.

En av de fire nye benkene på Høgkubben.

Har dere flere planer for Høgkubben?

- Det er en del fukt der oppe, og ganske vått, så det er behov for grøfting. Vi har fått sponset noen rør, så da blir det aktuelt å ta til med det som neste prosjekt. Det er jo en kolossal økning i trafikken oppover, og det er veldig kjekt. Det skyldes nok både at tilgjengeligheten har økt, men også at Stikk ut har en post oppe på toppen, sier Harald.

Flotte representanter for idrettslaget. Fra venstre: Sigmund Klokk, Kjell Vidar Flisnes, Harald Tryggestad og Jan Skytterholm.

- Vi må også rydde vegetasjon oppover stien, det gror så fort igjen, skyter Ola inn. Vi har også utfordringer med parkeringsforholdene. Vi har hatt samtaler med kommunen om å få ordnet dette, men der har vi dessverre ikke lyktes enda.

Seniorgjengen og Blindheim Idrettslag ønsker å takke Lions Club Vegsund/Ålesund og Odd Fellow Logens Humanitære Fond Ålesund for støtten til arbeidet.

P.S

Karene anmoder alle om å la stelle pent med benkene. Dessverre har en av dem blitt skadet allerede, og det skyldes trolig hærverk og ikke vinden. Her må de allerede i gang med reparasjoner av den ene. Så ta godt vare på fellesområdet vårt! 
 

Helikoptertransport fra Eikenosen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift