Vi ønsker Preben Austnes Lorgen velkommen!

Preben blir ny leder for FFO og trener A-lag herrer fotball

Fv. Preben Austnes Lorgen og Runar Aasen

Vi ønsker Preben Austnes Lorgen velkommen!

Det er med stor glede vi kan presentere Preben Austnes Lorgen som ny leder for Blindheims fotballfritidsordning, og som ny trener for vårt A-lag herrer.

Preben er tjueseks år, kommer fra Haramsøya og har utdanning i idrettsfaget, med spesialisering som fotballtrener. Preben har den siste tiden vært trener for Norborgs junior- og A-lag, og har tidligere arbeidet for Elverum Fotballs fotballfritidsordning.

- Vi er veldig glad for å ha kommet til enighet med Preben, sier leder i Blindheim Fotball Runar Aasen. Fotballfritidsordningen vår har hatt en positiv utvikling siden oppstarten, og vi tror at Preben er rett mann for jobben med å videreutvikle det gode fundamentet som er på plass.

Preben blir ny leder for vår FFO.

Preben skal også trene vårt herrelag i fotball i 2018. A-laget har de siste to årene hatt gode resultater, med andreplass i 2016 og tredjeplass i 2017.

- Med Preben får vi inn en ambisiøs og talentfull trener vi har stor tro på. Tross sin unge alder har Preben mye erfaring i fotballen, og vi er sikre på at han er rett mann til å videreføre det gode arbeidet Magne Elde har lagt ned de siste to årene, sier sportslig leder Oddbjørn Solheim.

I 2018 blir Preben trener for A-lag herrer.

Vi har tatt en prat med Preben

Først og fremst Preben, velkommen til oss! Hvordan føles det nå?

- Takk for det. Det føles godt, og jeg er veldig glad for å få muligheten her i Blindheim Idrettslag. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne utfordringen. Blindheim framstår som en veldreven klubb med dyktige folk som det blir kjekt å jobbe sammen med.

Kan du fortelle kjapt om din bakgrunn?

Jeg er tjueseks år og fra Haramsøya. De siste årene har jeg vært fotballtrener for Norborg, og studert idrett med spesialisering som fotballtrener. Deler av utdanningen har ført meg til Brasil og Indonesia. I tillegg til stor interesse for fotball er jeg veldig musikkinteressert, og har holdt på med musikkfestivalen Havgaprock.

Hva tenker du om å ta over som leder av Blindheims fotballfritidsording?

Det er veldig spennende. Jeg har jobbet med fotballfritidsordning tidligere i Elverum Fotball, så det er heldigvis ikke helt nytt for meg. FFO er en veldig kjekk arena, og det er artig å jobbe med barna som deltar. For meg er det viktig at vi har leik og moro, og at vi har god utvikling av barn og instruktører. På FFO er det viktig at alle opplever mestring, og at alle deltakerne trives godt. Det viktigste av alt er tross alt at vi skaper gode mennesker, med gode holdninger. Det er viktig for meg.

Hva kan du si om fotballtreneren Preben?

Jeg er opptatt av at vi skal skape gode prestasjoner over tid, og at med fokus på god prestasjon kommer resultatene. Når det kommer til spillestil skal det være kjekt å spille fotball også på A-lagsnivå, så du kan si at jeg ønsker å spille og ikke sparke fotball. Ellers er jeg opptatt av å holde meg orientert i fotballverdenen, og forsøker å holde meg oppdatert og søke kunnskap blant de beste. Selv om man er nede i divisjonssystemet i Norge går det fint an å spille som de aller beste. Forskjellen er at det går litt saktere i sunnmørsk femtedivisjon enn i Champions League. Vi har mange gode fotballspillere i breddefotballen her på Sunnmøre.

Hvordan vil du omtale deg selv som type?

Jeg vil omtale meg selv som utviklingsrettet, engasjert og en som har med seg hele følelsesregisteret på trening.  

Blindheim har i år hatt en miks av yngre og eldre spillere. Hvordan er det for deg å jobbe med ungguttene?

Jeg synes det er veldig givende å jobbe med unge spillere. Unge spillere er åpne for læring, vil vite og vil utvikle seg. Det jeg har hatt erfaring med før er at unge spillere tar store steg om de utfordres, og spesielt når de knekker kodene. Det utrolig kjekt å se de mestre og utvikle seg.

En av utfordringene som er identifisert i fotballen er at seniorlagene blir stadig yngre. Hvordan skal vi klare å holde på de voksne spillerne?

Vi må nok helt klart tilrettelegge mer for de voksne. Jeg tror at det handler om gode avtaler rundt treningsmengde og tidsbruk. Alle spillere har forskjellige forutsetninger, og i en breddeklubb må vi ta vare på alle og få med alle. Så for meg er det viktig at vi lager avtaler ut i fra den enkeltes forutsetning. Vi må se enkeltindividet. I femtedivisjon må vi ha rom for de som vil mye, og for de som kanskje har lagt vekk den store satsingen, men fortsatt vil være med fordi fotball er utrolig gøy.

Vi har forstått det sånn at du har en musiker i deg også. Hva er egentlig Havgaprock?

Vi har hatt en del bygdefester på Haramsøya, men disse har vært på en nedadgående kurve de siste årene. Så satt vi oss ned en gjeng og snakket om at det hadde vært kult å ha en egen musikkfestival på øya. Så vi klinket til og startet en rockefestival. Vi viste ingenting, og vi ante ikke hvordan man arrangerer en festival. Men ballen begynte å rulle, og da rullet den fort. På den første festivalen i fjor var vi på et sted uten strøm, toalettfasiliteter osv. Så alt dette måtte vi ordne og hente inn utenfra. Men det gikk bra, og mot alle odds ble det en suksess! Både kommune, politi og publikum var fornøyd med gjennomføringen. Så da tok vi et år til.

Det må ha gitt en del erfaring. Hva vil du trekke fram som det viktigste du har lært?

Vi har vært rundt hundre frivillige begge årene vi har holdt på med dette, og det har vært utrolig givende å få jobbe sammen med så mange engasjerte folk. Det er veldig viktig at når frivillige er med at tiden deres brukes fornuftig, og at ting er tilrettelagt godt for dem når de stiller opp. Det å arrangere disse to festivalene er et stort teamarbeid, og vi gleder oss til å arrangere på nytt neste år. For oss i arrangementsgruppa har det vært mye læring innen planlegging, delegering og ikke minst det å lære av feil og gjenta det som fungerer. Målet har vært å gi alle en god opplevelse, slik at de kommer tilbake til senere festivaler.

 

Takk for praten, Preben. Vi gleder oss til fortsettelsen!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift